Értékelési metódus

Nagy vonalakban arról, hogyan értékelünk. A szórakoztatóipari termékeket 5-ös skálán pontozzuk. A súlyosan elrontott cuccok 1 pontra enyhítettek, a kiválóak 5 pontot érnek. Létezik továbbá két szélsőséges kategória: a 0 pontos és a csillagos 5-ös stuffok, ezeket különdíj illeti.
A kritikák teljes egészükben élményeink ihlette szubjektív véleményeket tükröznek, semmint az objektív szemlélet korlátai között fogant gondolatokat.

Deathclock

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Imp-resszum

[GAME] Rise of the Argonauts (lefújva)

2008.12.15. 15:59 | Grimwing | Szólj hozzá!

A második Shitsux tesztet máris rendhagyónak teremtette a Magasságos: mivel a játék 5-10 perc között variálódó időintervallumok elteltével desktopot koccol, az avatatlan teszter nem tud mit tenni: dióhéjban meséli el élményeit, a pontozástól - annak morális alappillérei meginogva lévén - most eltekint. Ám lássátok, milyen bohémek is vagyunk mi itt egyedül (notobots kolléga jelenleg a netkapcsolat-mentesség ocsmány posványában vesztegel, újévi fogadalmai közé már beiktatta a szolgáltatók megzabolázását, hiszen állítása szerint idén már arra is több esély van, hogy gyorstalpalón megtanul perfekt indiánul, mint hogy netközelbe férkőzzön), a játékról a köbö félóra alatt kialakult, nem feltétlenül rózsás véleményt is tálcára pakoljuk. Nos, szóval.
"2008 egyik legjobban várt RPG-je!" - áll a hivatalos honlapon. O wot? Az lehet, hogy mindenki megfeszülve várta, de hogy totál feleslegesen, az is biztos. Egyrészt hogy lehet egy ilyen játékot RPG-nek hívni? Ám legyen. Ami a kvázi félórából lejött: Grafika. Ehh... Hát, izé. 3 évvel ezelőtt erre a játékra talán azt lehetett volna mondani, hogy "szép". Mi a fasznak PhysX támogatás egy olyan játékba, amit animáció szintjén a 10 éves PS1-es Medievil porba aláz? De tényleg, ez nem vicc. Sokat gondolkoztam azon, hogy a Codemasters mennyire gondolta komolyan ezt a játékot. Kurvára közhely, de a suszter maradjon a kaptafánál: a GRID után egy ilyet kiadni HIBA. Valahol olyan ez, mint az alkoholmentes forraltbor (igen, ilyet lehet kapni - IKEA; 590 Ft/0,75 liter. Hatóanyagmentes Algopyrin miért nincs?!) Na mindegy, szóval van, de minek...? A nüansznyi idő alatt is próbáltam felfedezni, hogy mivel nyújt többet a RotA, mint egy átlag indie garázsfejlesztés, de elhasaltam. Őszinte leszek: szerintem semmivel. Van egy Jason (Iaszón) nevű történelmi karakterünk, aki borzalmasan animálva hadakozik mindenféle orvgyilkerrel. Ők a Blacktongue nevű banda tagjai. Én spec. mondjuk Blackthong-nak jobban örültem volna, de akkor már élből 18+ a game. Szóval az egyik ilyen feketenyelvű íjász - aki bekötött szeme ellenére hibátlanul céloz - nyílvesszőt állít Jason luvnyájának nyakába, aki persze ezt nem tolerálja, és összeesik. Ekkor Dzséjzön elhatározza, hogy ő bizony feltámasztja kilyuggatott kedvesét. Ez nemes. Aztán a snitt végén sikerül elcsípni az OMFGgoth íjászt, akinek a fején letehetjük a hentesvizsgát húsklopfolásból. Ez mondjuk tetszett, de a "félóra" fénypontja le is lett tudva. A stuff RPG jellegét kizárólag a dialógusok folyamán szelektálható válaszlehetőségekben véltem felfedezni, karakterlapot nem találtam. Olybá tűnt, hogy fizikailag a harc a játék lelke, de ez egyszerűen annyira ócskán lett kivitelezve, hogy a CM helyében most sülne a pofámról a bőr. Nem is húzom tovább, bár jogtalan végítélet, azért megkockáztatom: amit láttam a játékból, az retekszar. Bugyuta karakterábrázolás, darabos animáció, zérus hangulat, fikarcnyi motiváció-faktor. Ez alapján pedig egy kupac hulladék, de az ítélet nem jogerős.

A bejegyzés trackback címe:

https://shitsux.blog.hu/api/trackback/id/tr68824393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása