Értékelési metódus

Nagy vonalakban arról, hogyan értékelünk. A szórakoztatóipari termékeket 5-ös skálán pontozzuk. A súlyosan elrontott cuccok 1 pontra enyhítettek, a kiválóak 5 pontot érnek. Létezik továbbá két szélsőséges kategória: a 0 pontos és a csillagos 5-ös stuffok, ezeket különdíj illeti.
A kritikák teljes egészükben élményeink ihlette szubjektív véleményeket tükröznek, semmint az objektív szemlélet korlátai között fogant gondolatokat.

Deathclock

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Imp-resszum

[GAME] Resident Evil 5

2009.10.03. 15:26 | Grimwing | Szólj hozzá!

Woo-hoo, REZIDENTÍVÖLFÁJV! Egyszer csak jött a semmiből elő, mint egy rothadó szagú zombi a kihalt sikátorból. És itt van! PC-n! És fasza is! Állatkirályos! A CAPCOM-ot a harmatgyenge SZTRÍTFÁJTÖRFÓR után is imádom, mert japán cég létére alaposan odafigyelnek a magamfajta PC-s hülyegyerekre is. Szóval a Resi 5 PC-n egy valag bónusszal megspékelve került az asztalkára, ami azok után is nagy szó, hogy már a konzolos verzió is csordultig volt tömve okossággal. A Resident 4 a perspektívaváltás ellenére ízig-vérig Resident játék volt, kezdett visszakanyarodni az első epizód gótikus horror feelingjéhez, mégis már inkább akciójáték volt, mint a nagy előd. Az ötödik felvonás nem annyira Resident, mint amennyire Evil: itt aztán halomra kell lőni a mocskos zombikat, krokodilokat, mutánsokat, meg amit akarsz (meg amit nem). Helyenként csak úgy ömlenek a vírusfertőzött niggerek tucatszámra, a mi dolgunk csúzlival a kezünkben várni őket, és szépen leszaggatni az arcocskájukat shotgunnal, MP5-össel, magnummal, AK-val, rocket launcher-rel... Szóval van benne ákcijó bőven, a cucc protagonistája az 1-ben megismert Chris Redfield, megtámogatva egy bögyös kis RnB macával, Sheva Alomar-ral. Ha ez nem lenne elég, visszatér Albert Wesker és mindannyiunk titkos kis kedvence, Jill Valentine is. Az anyag elég erőteljesen co-opra van kihegyezve, ami hálistennek' véletlenül sem jelenti azt, hogy single módban szar lenne, sőt! Sheva elég okos, és nő létére még önálló is. Ami hátrányként róható fel a co-op rovására, az talán a magunkra hagyatottság érzésének hiánya. De valljuk be, már az első epizód óta arra vártunk, hogy ne egyedül éljük át a horrort. Hát, most teljesült a kívánságunk. Eleinte furcsállottam, hogy a napfényes Afrika mennyiben járul majd hozzá a creepy hangulathoz, de szerencsére nem egy könnyed safari a látogatásunk célja. Ugyanúgy megtalálhatóak a sejtelmes belsejű sötét épületek, underground bázisok, industrial szektorok a játékban, ahogy annak lennie kell. Nem hiába no, nem kell a japókat félteni, ha kreativitás a téma. Logikai feladványokat ezúttal ne keressünk, az egész játék tényleg merő akció meg inventory menedzsment. A történet nem egy nagy kunszt, de bőven jó. Kicsit rövidebb is a stuff, mint a 4-es számú megoldás, ám semmiképpen nem érezhetjük elkapkodottnak és befejezetlennek az anyagot. Ezen felül ugyanúgy megtalálható a The Mercenaries minijáték is, miután kivégeztük a történeti szálat. A PC-s tábornak kijár a jóból: a No Mercy opciót választva háromszor annyi zombi özönlik a képernyőre, mint a konzolos verziók Mercenaries játékmódjában. Ja, lehet ezt is co-opban nyomni. Végigtolva a cuccot elérhetővé válik a New Game+, a szétlőtt BSAA emblémákért vehetünk új ruhákat, a teljesen upgrade-elt fegyvereinkhez elérhetővé válik az infinite ammo lehetőség, Chris-nek szerezhetünk Minigunt, Shevának meg íjat. Tucatnyi extra és tökélyre csiszolt replay value. Nagyon-nagyon értékes pakk lett a Resident Evil 5.


Pozitívum: Kihagyhatatlan.

Negatívum: A láncfűrészes nigga kissé op.

 

http://www.residentevil.com/5/








 

A bejegyzés trackback címe:

https://shitsux.blog.hu/api/trackback/id/tr71425130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása