Értékelési metódus

Nagy vonalakban arról, hogyan értékelünk. A szórakoztatóipari termékeket 5-ös skálán pontozzuk. A súlyosan elrontott cuccok 1 pontra enyhítettek, a kiválóak 5 pontot érnek. Létezik továbbá két szélsőséges kategória: a 0 pontos és a csillagos 5-ös stuffok, ezeket különdíj illeti.
A kritikák teljes egészükben élményeink ihlette szubjektív véleményeket tükröznek, semmint az objektív szemlélet korlátai között fogant gondolatokat.

Deathclock

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Imp-resszum

[ZAJ] Martyr Defiled - Ecophagy (EP)

2009.01.11. 11:30 | Grimwing | Szólj hozzá!

Ritka az olyan deathcore banda, ahol a motiváció kellő hozzáértéssel párosul. Ahol minimális zenei érzék is befigyel, az már albinó holló kategória. Manapság amilyen szedett-vetett screamo deathcore bandákat találni, igazi felüdülés a műfajon belül ennyire kimért, groove-os, pattogós, ritmikus, ugyanakkor brutális formációra lelni. Egyszerűen elegem van abból, hogy sok ifjonc együttes abban látja a zenei brutalitást, hogy minél kaotikusabb és élvezhetetlenebb csörömpölést gyúrnak össze. A nottinghami Martyr Defiled relatíve új banda, ez az 5 számot tömörítő EP az első munkájuk, és duzzadnak az agressziótól. Azt nem merném kijelenteni, hogy az ötleteik egyediek, inkább a kivitelezésben, a megvalósításban rejlik az igazi potenciáljuk. Itt meghallgathatjuk azt, amit már sokan megpróbáltak megetetni velünk, csak éppen a tehetségük hibádzott. Iszonyatosan archasogató, ménkű breakdown-ok, ügyes és kreatív dobjáték, tele élvezhető váltásokkal, dinamikusan variálódó tempó közepette. A vokálban nincs semmi pláne, pontosan olyan, amilyennek lennie KELL. Ha egy laikus megkérdezné tőlem, milyen is az a deathcore muzsika, könnyen lehet, hogy erről az albumról mutatnék neki hanganyagot. Ez a csapat továbbvitte azt, amit például a Job for a Cowboy elbaszott azáltal, hogy átmentek dögunalom death metal-ba. Felspanolt, mégis nyugodt szívvel jelenthetem ki: a Martyr Defiled jött, látott, és gyalult. Pedig valamelyest fenntartásokkal kezeltem a sablonos logót meg a hatásvadász artwork-öt, de végülis az ugye mégse zene. A zene is sablonos. Hogy is mondjam... Figyelem, összetákolt deathcore bandák, itt a sablon, ilyet kell csinálni! Basszátok meg. Nem csak verni a cint agyba-főbe, ritmusérzék nélkül. Szépen, módszeresen lehasogatni az arcokat Mariana-árok mélységű betonriffekkel, légkalapács lábdobszólókkal, vérbeli agrár vokállal. "FINISH HIM!" Nem ám Cirmikét odarúgdosni a mikrofonhoz, hogy nyávogjon valamit a stúdióalbumra, míg belövitek a scene sérót. Szánalmas. Íme a sehonnai kezdő banda, ami a profi deathcore iskolapéldájának tekinthető koronggal rukkolt elő. A számok mennyisége ugyan nem az igazi, de EP-ről lévén szó, ez talán megbocsátható, és ez az 5 track is döngöl. Uraim, tűkön ülve várjuk a folytatást! Most jön a para, hogy akkor hány pontot is ér a cucc. Nagyon jó zene ez. A probléma ott van, hogy nem elég egyedi, nincsenek sajátos karakterisztikái, kevés az eredeti ötlet. Ám amint mondottam volt, a tálalás első osztályú, az ízek harmóniában állnak egymással, és eléggé tápláló az étek. 100% deathcore.


http://www.myspace.com/martyrdefiled








 


Screamo shit is gay.

A bejegyzés trackback címe:

https://shitsux.blog.hu/api/trackback/id/tr80870550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása